hierontacorgi_edited.jpg
Tietoa Kuonokoplasta

Kuonokopla- nimi juontaa juurensa arvostuksesta koiran voimakkainta aistia kohtaan.

Koirapalvelu Kuonokopla on vuonna 2019 perustettu koira-alan yritys. Erityisosaaminen koirien hyvinvoinnissa sekä koulutuksesssa. Meillä välitetään koirien kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista koiraan katsomatta. Kun hyvä lihashuolto yhdistetään oikeanlaiseen liikuntaan ja ruokintaan, aletaan olla asian ytimessä! 

Kuonokoplan nokkamiehenä ja yksinyrittäjänä toimii urheilukoirahieroja Mia Jalasaho.

Tietoa minusta

Olen Mia Jalasaho, 2019 syksyllä valmistunut urheilukoirahieroja ja aktiivinen koiraharrastaja Varsinais-Suomesta.

  • Urheilukoirahieroja tutkinto 2019 (Tampereen Koirahierojakoulu)

  • Koirahieronnan tutkinto 2020 (Tampereen Koirahierojakoulu)

  • Hierojan ammattitutkinto, Koulutettu hieroja 2020 (Hierojakoulu Atlas)

  • Maatalousalan perustutkinto - eläintenhoitajan ammattitutkinto vm. 2010 (Hyria)

  • Dobokoulutusohjaaja 2020

  • Koiran biomekaniikka kurssi I (Dibl. Eläinten osteopaattinen hieroja ja Fysioterapeutin AMK Jaana-Kaisa Timonen)

  • Eläinosteopatian opiskelija - Canine level one 2020 (Animal Osteopathy International)

  • Kilpaillut koirilla erikoisjäljellä sekä suojelussa

Elämäni koirat

Perheessäni on ollut koiria koko elämäni ajan. Ensimmäisen oman koirani sain ollessani 10-vuotias. Suomenlapinkoira Roxyn kanssa harrastimme pienimuotoisesti henkilöhakua kunnes se sairastui epilepsiaan 3-vuotiaana ja jäi harrastuksista eläkkeelle.

 

Tämän jälkeen harrastin aktiivisesti hevosten parissa useamman vuoden, mutta palasin treenikentille vuonna 2011 ensimmäisen oman saksanpaimenkoirani Aufruhr Derrick 'Terrin' myötä. Innostus kasvoi pienestä ja metsäjäljen harrastelusta siirryttiin pian suojelun ja erikoisjäljen pariin.

 

Terrin kanssa kilpailin aktiivisesti erikoisjäljellä sen jäätyä varhaiseläkkeelle suojelusta 5-vuotiaana. Osallistuimme kolmena vuotena erikoisjäljen SM-kisoihin ja kilpailimme ulkomailla useamman vuoden. Vuonna 2017 sijoituimme erikoisjäljen SM-kisoissa hopealle ja edustimme Suomea MM-joukkueessa Slovakian MM-kisoissa 2018 voittaen joukkue pronssia. Terri kuoli äkilliseen pernakasvaimen repeämiseen muutama kuukausi MM-kisojen jälkeen.

Harrastusvuosien karttuessa on kotiin tullut lisää harrastuskoiria joiden kanssa olen treenannut ja kilpaillut suojelussa, erikoisjäljellä sekä tokossa. Tällä hetkellä kotoa löytyy kuusi saksanpaimenkoiraa, joista yhdellä kilpailen FH:lla ja nuoret koirat kasvavat kohti tulevaisuuden kokeita.

Matkalla koirahierojaksi

Opiskelin itseni eläintenhoitajaksi Hyvinkäällä vuonna 2010, suorittaen Maatalousalan perustutkinnon - eläintenhoitajan ammattinimikkeellä. Tämän jälkeen työskentelin vuoden yksityisen eläinlääkärin assistenttina, kunnes päätin lähteä mukaan perheyritykseemme pyörittämään koiratarvikeliike TopDogia äitini kanssa Vihdin Nummelaan.

Kiinnostus eläintenhoidon ja erityisesti koirien fysiikan hoitamiseen oli kytenyt hiljakseltaan monia vuosia. Melkein 10-vuotta yrittämistä ollessa takana päätin viimein toteuttaa pitkäaikaisen haaveen ja lähdin Tampereen Koirahierojakouluun opiskelemaan urheilukoirahierojaksi. Koiraharrastamisen sekä urheilukoirien ollessa lähellä sydäntä.

Valmistuin koulusta syksyllä 2019 ja jatkoin suoraan opiskeluja suorittamaan koirahieronnan tutkintoa, josta valmistuin kesällä 2020 nimikkeellä koirahieroja.

Tammikuussa 2020 aloitin myös ihmispuolen hierojaopinnot ja valmistuin vuoden 2020 joulukuussa ammattihierojaksi myös ihmispuolelle.

Aloitin eläinosteopatian opiskelun Animal Osteopathy International koulussa keväällä 2021.

tepajamina.jpg